Hva er ølet bra for?

Øl er godt det vet vi alle, men visste du at det også har mange positive effekter på helsen din? 

Få ting kan måle seg med en kald øl eller to, noen ganger flere.

Ja, det der med å holde seg til bare én er ikke alltid så lett for alle, og alltid så er det noen som skal påstå at for mange øl ikke er bra. Ny forskning kan nå føre til at alle ølmotstandere må klappe igjen, den viser nemlig at drikken har flere store helsefordeler.

Selvfølgelig er det likevel noen effekter av øl som ikke er så ønskelige, men om du vil motvirke hjerteproblemer, diabetes eller dårlig hukommelse, så kan faktisk drikken være til hjelp. Det skriver NBC News.

Forskere og leger har lenge bekreftet at et glass rødvin om dagen er bra for helsen, men nå peker studier på at øl kan være like bra, om ikke bedre. Øl inneholder for eksempel like mye antioksidanter som vin, men mer proteiner og mer B-vitamin.

Men dette er ikke det beste forskerne har kommet fram til. En studie publisert i The journal of the European Association for the Study of Diabetes, viser at de som drikker øl 3-4 ganger i uken har mindre risiko for å utvikle diabetes enn de som ikke drikker øl. En annen studie viser at de som drikker øl regelmessig, har 42 % mindre sjanse for å rammes av hjerteinfarkt enn de som ikke drikker øl.

Andre positive helseeffekter med å drikke øl listes opp av NBC News, og er følgende:

Du kan leve lengre. 
Det renser tennene dine. 
Det motvirker betennelser. 
Det gjør skjelettet sterkere.

Denne artikkelen er sakset fra nettstedet no.newsner.com (mars 2018)

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn