Klassiske smørbrød som passer til øl

Litt retro, men garantert like godt i dag som på 70-tallet!

Vi tar hva vi har, og gjør det beste ut av det – eller vi sørger for å ha litt ekstra når vi venter besøk.


Camembert med hakket purre og rå eggeplomme. 

Sardiner i stim. 
Eggerøre med hakket gressløk.

Røket ål med gressløk eller finklippet dill.

Reale smørbrød uten for mye pynt. Vi sparer på salatblad og majones.

Kjellerkaldt øl smaker godt til alle disse.


Soløye – eggeplomme, finhakket løk, rødbeter og ansjos.


Normannaost med reddikskiver.

Hakket hardkokt egg med løkringer.


Kylling med ringer av grønn pepperfrukt (paprika).

Dette er bare noen eksempler for å støtte hukommelsen.

Sett i gang selv og bruk fantasien.


Bacon og egg. Også kalt patentsmørbrød uten at vi vet hva patentet kan være.

Sursild med løkringer. Gammel og god kjenning.

Egg og ansjos.


Tomat og gressløk på en seng av hakket løk.

Fra boka:
«Gode venner – øl og mat».
Av Paul Lorck Eidem
med hjelp fra gode venner.

Den Norske Bryggeriforening,
ca. 1970.

Lorck Eidem (1909-1992) var forfatter, journalist, tegner og ølorientert amatørkokk

 

 

 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn