Hvilket øl til hvilken mat?

 

Småretter:

Omeletter og salater, pizza og pasta: Pilslett alelyst hveteøl.

 

Skalldyr:

Sjømat som reker, krabber og blåskjell: Frisk pilshveteøllys ale

 

Rosa fisk:

Laks og ørret: Mørk lager (Bayer), Blonde og hveteøl.

 

Hvit fisk:

Hvit fisk og magre retter: Lyst hveteølfrisk pilslys ale.

 

Sushi og kamskjell:

Lett pilshveteøl med lav bitterhet og lett syrlighet.

 

Lyst kjøtt:

Lyst kjøtt og kylling: Fyldig pilsmørk lager (Bayer), aromatisk Blonde.

 

Rødt kjøtt:

Rødt kjøtt, and og vilt: Fyldig mørk lager (Bayer), smaksrik ale.
 

Spicy:

Sterkt krydrede retter: Pils / fatølhveteølBayerPale ale.

 

Oster:

Milde oster: Mørk lager (Bayer).
Kraftige oster: Sterk og humlerik alePorterStout.

 

Desserter:

Desserter med vanilje, karamell og sjokolade: 
Mørk lager (Bayer), PorterStoutmørk belgisk ale.

 

Frukt:

Lyst hveteøl.

Kilde: www.drikkeglede.no

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn