Lederskifte i Hansa Borg

Royal Unibrew kjøpte Hansa Borg i 2022. Nå bytter de nye eierne ut Lars Giil som administrerende direktør, melder SA. Jakob Simmerlsgaard (bildet) tar over rollen som direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera, opplyser selskapet i en pressemelding.

Lars Giil går av som administrerende direktør for Hansa Borg med umiddelbar virkning, og blir erstattet av danske Jakob Simmelsgaard. Foto: Privat

Lars Giil har vært ansatt i Hansa Borg Bryggerier siden 2007 og har vært administrerende direktør siden 2018. Da Hansa Borg Bryggerier ble kjøpt opp av Royal Unibrew i fjor, ble Giil utnevnt til administrerende direktør for Royal Unibrews norske virksomhet, som også inkluderer Solera Norway, Multibev, Cuveco og Vinestor.

Går av på dagen
Giils avgang som administrerende direktør gjelder med umiddelbar virkning. – Både selskapet og Lars ser et fremtidig behov for en leder som kjenner Royal Unibrews kultur og fremtidige mål fra innsiden. Lars vil ta sitt neste karrieresteg utenfor Royal Unibrew Group, skriver Solera & Hansa Borg i pressemeldingen som ble sendt ut mandag ettermiddag.

– Jeg vil takke Lars Giil for hans bidrag til selskapet. Han har ført Hansa Borg og Solera sammen i de komplekse første stegene i integrasjonen av våre norske selskaper, og han har vært arkitekten bak organisasjonsdesign og prosesser. Dette kunne ikke vært gjort uten Lars sin inngående kjennskap til bransjen og erfaring med prosessene rundt å drive et stort drikkevareselskap, sier Senior Vice President Kalle Järvinen, ansvarlig for Finland, Norge, Sverige og de baltiske selskapene i Royal Unibrew Group.

– Den rette personen
Jakob Simmelsgaard har vært en del av Royal Unibrew i 11 år. De siste seks årene har Simmelsgaard hatt rollen som Vice President for Group Procurement og han har før dette en bakgrunn innen salg, markedsføring og forretningsutvikling.

– Simmelsgaard er den rette personen for neste steg i virksomhetsintegrasjonen i Norge. Han har vært involvert i flere tidligere integrasjoner og har rett kompetanse til å gjennomføre neste steg i integrasjonen mot å bygge en sterk norsk utfordrer i drikkevaremarkedet, kommenterer Järvinen i en pressemelding.

Jeg er både beæret og spent på å ta fatt i rollen som administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Jeg er takknemlig for muligheten til å bidra med min erfaring og innsikt i arbeidet med å bygge en sterk drikkevarevirksomhet i det norske markedet, sammen med alle våre dyktige kolleger i Norge, sier Jakob Simmelsgaard. 

 Bildet øverst: Jakob Simmelsgaard er den nye administrerende direktøren i Hansa Borg og Solera. Foto: Privat

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn