2021 - Morten Brostrøm

Morten Brostrøm (født 9. april 1958), nylig avgått fabrikksjef ved Borg Bryggerier i Sarpsborg, er tildelt Gambrinus, Borgølets venners hederspris, Bragebegeret, for 2021.

Prisvinneren, Morten Brostrøm, flankert av Gambrinus-president Tormod Magelssen (t.v.) og vicepresident Lars Gamlesanne. Foto: Vetle Granath Magelssen.

Prisutdelingen foregikk under foreningens årlige Bragefest i Svaleskiva fredag 5. november. Borg Bryggeriers staslige selskapslokale var da endelig klart for gjenåpning etter halvannet års nedstengning grunnet koronapandemien. Også foreningens virksomhet har ligget nede i denne perioden, hvilket også er grunnen til at det ikke ble delt ut noen pris i 2020.

– Jeg er beæret og rørt, for dette betyr at det jeg har gjort gjennom 44 år som bryggerimann er blitt lagt merke til, sa Brostrøm. – Og at de lokale bryggeriene fortsatt består, la han til. For nettopp det har verken vært, eller er noen selvfølge.

– Med bakgrunn i de store investeringene Hansa Borg-konsernet har lagt ned i Sarpsborg de senere år, er forholdene lagt til rette for mange gode muligheter. Vi får aldri noen garantier, men jeg velger allikevel å se lyst på fremtiden, sier prisvinneren. 

Det er foreningens direksjon som er jury for prisen, og begrunnelsen for årets valg kan i korte trekk oppsummeres slik: «Prisvinneren har gjort seg fortjent til Bragebegeret gjennom sitt utrettelige arbeid for Borg Bryggerier, hans entusiasme og offensive holdning til det lokale ølet, kombinert med omtanke for og evnen til å spille på lag med både eierne og ansatte. Årets prisvinner er et unikum i hele bryggeribransjen.»

Du kan lese hele begrunnelsen her

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn