2014 - Åge Willy Olsen

Åge Willy Olsen (født 9. april 1953), bryggerimester ved Borg Bryggerier i Sarpsborg, er tildelt Bragebegeret som takk for mange års utmerket arbeide for å skape godt drikke, og ikke minst for årets store ølsuksess, «Østlandets Gull», det første norske ølet på over 80 år som er brygget på norsk byggmalt. 

Fra prisutdelingen i Svaleskiva på Borg Bryggerier er Åge Willy Olsen omgitt av seremonigjengen. Fra venstre: Lars Hugo BergElin Kristin Nilsen, Gambrinus-president og seremonimester Espen Fronth-AndersenMarry Raadahl og Per Fronth-Andersen. (Foto: Vetle Granath Magelssen) 

Olsen, som vokste opp på Lisleby i Fredrikstad, er utdannet kjemiingeniør ved Østfold Tekniske skole i Sarpsborg. Hans første jobb var hos Brynildsen i Fredrikstad, som den gang produserte Coca Cola. I 1982 kom han til Fredrikstad Bryggeri, og etter videreutdanning ved Bryggerihøjskolen i København, avanserte han til bryggerimester i 1987. To år senere ble Fredrikstad Bryggeri fusjonert med Borg Bryggerier. Åge Willy Olsen fulgte med til Sarpsborg og inngikk et inspirerende og faglig sterkt fellesskap med daværende bryggerimester Nils Henrik AbelI 1996, da Abel gikk av med pensjon, var det naturlig at Olsen overtok styringen. 

− Siden det har bryggeriet opplevd skiftende tider, men maken til medgang som vi har hatt de seneste årene har jeg ikke vært med på, sier Olsen, som blant annet har fått stor anerkjennelse for både bayer og Oktoberøl. − Men ingenting slår den enorme entusiasmen og mediadekningen vi har opplevd etter lanseringen av «Østlandets Gull» i mai i år. Det har vært enormt! legger han til.

Om Bragebegerprisen sier en rørt bryggerimester: − Det å få en slik anerkjennelse fra sine egne, Gambrinus, Borgølets venner, er utrolig stort. Større blir det ikke!

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn