2010 - Kristin Krohn Devold

Kristin Krohn DevoldKristin Krohn Devold (født 12. august 1961 i Ålesund) er en norsk organisasjonskvinne og tidligere politiker (H). Hun var innvalgt på Stortinget fra Oslo 1993–2005 og forsvarsminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering 2001–2005. Den 18. januar 2006 ble hun generalsekretær i Den Norske Turistforening, der hun blant annet har sørget for at de fleste av Turistforeningens betjente hytter nå kan tilby øl og vin til sine middagsgjester. I sin muntre takketale under Bragefesten innrømmet prisvinneren at hun selv gjerne nyter et skummende glass, og avslørte to grunnleggende årsaker til at hun ofte velger øl fremfor vin: På Sunnmøre, der hun vokste opp, finnes det ingen «nasjonalretter» man kan drikke vin til. Og, ja, ingenting smaker bedre enn en kald øl etter en skikkelig tur i fjell, skog og mark.

På bildet fra prisutdelingen ses Krohn Devold med Bragebegeret, flankert av Guro Dreyer, Hermod Ludvigsen, Sveinung Andersen, Ole Petter Claussen, Synnøve Roald og Paul Gerhardt.

Kristin Krohn Devold er også kåret til «Årets ølhund» for 2013. Det er en utmerkelse gitt av Bryggeriforeningen i Norge til en person som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester.

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn