Skriv ut denne siden

Ringnes best til å sette øl til maten

Finaleduellen 22. september:
Ringnes vs. Kinn

Forrett: Elgcarpaccio. Med brunostkrem, hasselnøtter og urter
Hovedrett: Confitert svin. Servert med syltede epler, kål og rødvinsaus smaksatt med sjokolade. 
Dessert: Konfektkake. Servert med rømme, bringebær og gulrotsorbet smaksatt med tonkabønner.

Bryggeribråk 2014 er navnet på en konkurranse der bryggerier i Norge har kjempet en ærefull kamp om å bli best til å sette øl til mat. I finalen gikk Ringnes til topps med hårfin seier over Kinn.

Det hele har foregått med dueller i form av 3-retters middager. To bryggerilag satte tre ølsorter til tre matretter og vinneren gikk videre til neste omgang. Juryen har bestått
av opptil 60 gjester. 

Duellene fant sted i Håndverkstuene restaurant i Oslo, og konkurransen, som startet 28. april, 
gikk over sju mandager. 

Nøgne Ø var, som det eneste bryggeriet i Hansa Borg-familien, blant deltakerne. De øvrige
har vært Ringnes, AassÆgirAustmannLervigKinn og Haandbryggeriet. Nøgne Ø møtte Ringnes i kvartfinale mandag 12. mai, men tapte dessverre. 
I de øvrige kvartfinalene, som gikk av stabelen henholdsvis 28. april, 26. mai og 9. juni, har Austmann beseiret Aass,
Haandbryggeriet slått Lervig og Kinn overvunnet Ægir. I den første semifinalen, som gikk av stabelen 18. august, vant Ringnes over Austmann. Og i den andre, 1. september, vant Kinn over Haandbryggeriet

Finalen mellom Ringnes og Kinn mandag 22. september ble en uhyre spennende affære.
Ringnes vant til slutt så knepent som det går an − med 92 mot 91 stemmer. 
Som vinner av Bryggeribråk 2014 får Ringnes laget et hedersøl til sin ære av Kinn. Hva slags øl det blir, er ennå ikke avklart.

Den tre-retters menyen det ble satt øl til i finalen, kan du studere i rammen til høyre. 

Du kan lese mer om Bryggeribråk 2014 på denne nettsiden: http://www.bryggeribrak.no/