Hansa Borg investerer i Sarpsborg

Etter planen skal et nytt 5300 kvm stort palle- og plukklager stå ferdig på Borg Bryggeriers anlegg i Sarpsborg våren 2015. Det kunne fabrikksjef Morten Brostrøm (bildet) fortelle da han gjestet årets første medlemsmøte i Gambrinus, Borgølets venner for å orientere om Hansa Borg-konsernets nye distribusjonsstrategi og investeringsplaner.

- Dagens lagerkapasitet i Sarpsborg, på maksimalt 3700 reelle pallplasser, er forlengst blitt for liten og byr på vedvarende mangel og problematisk logistikk. Uten et nytt lager måtte Borg Bryggerier ha redusert aktiviteten vesentlig eller nedlegges, sa Brostrøm blant annet.

Overfor kommunen er det søkt om oppføring av et lagerbygg som er 23 meter høyt, 84 meter langt og 60-65 meter bredt. Det nye lageranlegget, som er tenkt oppført på vestsiden av bryggeritomta, vil romme ca. 15000 pallplasser og et ca. 1200 kvadratmeter stort plukklager. Investeringsplanene er et tydelig signal på at Hansa Borg nå ønsker å satse enda mer på Sarpsborg som produksjons- og distribusjonsted, ikke minst for å utnytte bryggeriets sentrale beliggenhet mot markedene på Østlandet og sydvestre Sverige.

I tillegg til nytt lager, tenker konsernet på ytterligere investeringer i Sarpsborg. På sikt kan det blant annet åpne muligheten for produksjon av Heineken. Hansa Borg har i dag en lisensavtale med den nederlandske bryggerigiganten for produksjon og salg av deres produkter i Norge. I dag er det kun Hansa Borgs anlegg i Bergen som tilfredsstiller Heinekens krav til produksjonsutstyr. 

I dag sørger Sarpsborg-bedriften for ca. 18 prosent av Hansa Borg-konsernets totale produksjon. Hansa i Bergen står for ca. 60 prosent, CB i Kristiansand for ca. 10 prosent, mens Olden og import utgjør resten. Når det nå investeres i et nytt lager, vil trolig Borg Bryggeriers prosentvise andel bli større. 

 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn