Gambrinusprisen for 2013 tildelt Espen Smith

Norges kanskje fremste ølkjenner, forfatteren og foredragsholderen Espen Smith, er tildelt Bragebegeret, Gambrinus, Borgølets venners hederspris for 2013.

Smith (født 3. juni 1962 i Oslo) er bosatt på Majorstua, men regner seg som en vaskeekte Bækkelaget-gutt. I dag er han kjent som Norges kanskje fremste ølkjenner og forfatter av bøker som «Ikke bare øl» (2006), «Ølboka – all verdens øl» (2009) og «Espens ølsafari» (2013). 
Han dukker stadig opp som ekspertkommentator i aviser, radio og tv, og har holdt hundrevis av foredrag og kåserier om å brygge og drikke øl, hva du spiser til øl og hvor du skal reise for å nyte øl. Han underviser også ved Norsk Sommelier Utdannelse, med ansvar for fagområdet øl, er konsulent for restauranter og puber, og leverandør av utstyr til mange av de nye mikrobryggeriene i Norge. I tillegg har mange hundre nordmenn hatt ham som reiseleder til ølmetropoler, både i Europa og USA.
– Vårt øl er vår kultur! Hvem kan drikke sjampanje til rakfisk? Øl er ikke vanedannende, det er
vennedannende, slå han blant annet fast under sin spirituelle takketale etter prisutdelingen i Svaleskiva. 

På bildet fra prisutdelingen er Espen Smith omgitt av seremonigjengen som besto av Guro Dreyer, Lars Hugo Berg, Espen Fronth-Andersen, Elin Kristin Nilsen og Ole H. Thoresen. (Foto: Ove Jansen)

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn